Mannen aan de vega gerechten krijgen, het kan nog altijd een uitdaging zijn, niet vrouwen? Gelukkig houden wij wel van een uitdaging. Ondertussen hebben wij manieren gevonden om ook de echte vleeseters aan de vega te krijgen! Niet geheel onbelangrijk, want meer en meer opdrachtgevers zouden eigenlijk graag wat meer balans zien tussen de vlees- vis- en vega gerechten, maar vinden het ook nog wel spannend omdat ze bang zijn dat het inlevert aan ‘luxe’ en smaakvolle gerechtjes. Nou, wij bewijzen dat vega net zo smaakvol is en dat ook de ‘vlees-verslindende’ man ermee wegloopt!

Hoe we dat aanpakken? Lees en leer.

Wat de boer niet kent…

Wat de boer niet kent dat eet ie nog altijd niet. Maar wat nou als de boer denkt dat ie weet wat ie eet? Onder de vlees-verslindende heren is onze falafel niet langer falafel, maar gewoon een bitterbal! Hartstikke lekker, nietwaar? Het is vers bereid (met een authentiek gerecht van onze George), heeft een lekkere bite en is net zo knapperig en smaakvol als de oer Hollandse bitterbal. Alleen dan groen van binnen. Maar goed, dat merken ze pas als de eerste hap is genomen en dan willen ze niet meer anders.

Groenvoer

Dat groen is trouwens nog wel een dingetje. Als we iets hebben geleerd dan is het wel dat de kleur groen voor sommige mensen nog altijd afschrikt. Ja, je kunt het je niet voorstellen maar opmerkingen als “Haal dat groenvoer maar van m’n burger,” of “Ik ben geen konijn,” zijn nog hartstikke actueel. En een antwoord als, “Daar krijg je goede ogen van,” werkt toch beter bij kinderen dan bij volwassenen. Dus, wij gooien het tegenwoordig over een andere boeg. Want vega hoeft niet altijd ‘groenvoer’ te zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Wat dacht je van onze famous Fabulous Veggie Burger met gegrilde knapperige groenten en geitenkaas vers van de boer? Of onze populaire Garlic Bread. Super geliefd onder mannen, want ze kunnen zelf hun toppings kiezen en hebben dus fijn zelf in de hand wat ze naar binnen werken. Helemaal hun eigen feestje.

Maak er een feestje van

En ja, een feestje maken van het eten is wel zo belangrijk. Veel mensen hebben toch nog in hun hoofd dat een vega gerecht minder smaakvol is. Dat kan het natuurlijk zijn, maar dat hoeft niet! Er zijn zoveel manieren om het eten lekker op smaak te brengen. Een aantal dingen waar wij op letten:
– Heeft het gerecht een goede bite?
– Vult het lekker?
– Is het kleurrijk?
– Komt het met een romig of fris sausje?

Marktkoopman

Je moet het natuurlijk ook wel een beetje verkopen en dat zien wij als een belangrijke taak voor ons. Als je zelf niet enthousiast bent over het product, is niemand het. Dus wij hebben geleerd om de gerechtjes gewoon klaar te maken en uit te delen. “Lekkere veggie burger, wie o wie?!” En als mensen het gerechtje dan zien, worden ze vaak al enthousiast. “Dat ziet er wel goed uit, doe mij die maar.” Voordat we het weten lopen de vega opties als een trein en komen we bijna niet van het vlees af 😉

Duurzame gedachte

Waarom er steeds meer opdrachtgevers kiezen voor vega? Nou, omdat het toch een duurzame gedachte is. Als je het ons vraagt gaat het altijd om de juiste balans. Een stukje vlees of vis op z’n tijd is heerlijk, maar het gaat om respect voor het eten. Dus waardeer je het nog wel als het altijd maar om meer gaat? Die balans willen we graag bewaren en daarom bieden we onze klanten graag verschillende, smaakvolle en verrassende opties aan. Zo nu en dan kiezen klanten een volledig vegetarische catering en voor ons is dat helemaal geslaagd als we van niemand te horen krijgen dat ze het stukje vlees misten (soms valt het ze niet eens op!) en als de vegetariërs hartstikke verrast zijn dat ze alles kunnen eten.

Dus, wil je een catering met een goede balans tussen vlees- vis- en vega gerechtjes, dan ben je bij ons aan het juiste adres! En wil je die vent van je thuis ook eens aan de vega gerechten krijgen? Kijk gerust eens af hoe wij dat doen 😉

Fabulous groenten, euh, groeten,
Team Fabulous Food Truck!

Enthousiast geworden? Fabulous!

Stuur ons een berichtje met je vragen en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug.
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.