Zero-waste in de horeca
We zijn de Fabulous Food Truck tien jaar geleden begonnen als antwoord op de enorme hoeveelheid voedsel die verspild wordt. Met beide een achtergrond in de horeca, zagen we hoeveel er regelrecht in de prullenbak verdween. Eeuwig zonde natuurlijk. Behalve dat het niet duurzaam is, vinden we ook dat het harde werk om het product te maken, gewaardeerd moet worden door respectvol met ons eten om te gaan.
Om te zorgen dat verspillen in huishoudens terugloopt, is er nu bijvoorbeeld de zero-waste week opgezet. Lubach maakte er een mooie uitzending over en als Lubach het deelt, dan is het belangrijk nieuws ;). Maar de horeca is ook een grote verspiller. Het is ook een uitdaging om voor veel mensen te koken en weinig te verspillen. Een van de manieren waarop wij zorgen voor weinig verspilling, is door met vaste producten te werken die een snelle doorloop hebben bij ons. Gasten bieden we wel keuze en variatie, maar wij kunnen de paprika, courgette of het broodje verwerken in meerdere verschillende gerechten. Zo belandt er bij ons weinig in de vriezer en gooien we zelden iets weg. Wat we nog meer doen?