Opdrachtgevers en gasten staan er telkens weer van te kijken dat wij volledig onafhankelijk op de meest unieke plekken kunnen cateren. We krijgen regelmatig vragen over hoe het kan dat we in principe niets anders nodig hebben dan een vlakke ondergrond en enthousiaste gasten om van de dag een succes te kunnen maken. We geven een kijkje achter de schermen om te laten zien hoe zo’n catering in z’n werk gaat.

Waarom wij op iedere locatie kunnen werken vanuit onze trucks

Als mensen aan foodtrucks denken, dan denken ze vaak aan een oud busje met een zelf in elkaar geknutseld keukentje erin. Dit is ver van wat onze trucks zijn. Wij hebben onze foodtrucks zo ontworpen dat er professionele horeca keukens in zitten vanuit waar wij mensen altijd weer kunnen verrassen met verse en de meest uiteenlopende gerechten. Daarnaast hebben we eigen water, gas en een aggregaat, wat ervoor zorgt dat we volledig onafhankelijk kunnen werken. Als het even kan maken we gebruik van een stroompuntje, maar zelfs dat is niet altijd nodig. We zien onszelf dan ook niet zozeer als een food truck company, maar meer als een catering company verpakt in een modern jasje.

Wat komt er bij zo’n catering op unieke locatie kijken?

Het is soms lastig in te schatten voor buitenstaanders wat er nou allemaal bij een catering komt kijken. Ondanks dat we vers en live op locatie koken, gebeurt het meeste werk tijdens de voorbereidingen. Dit begint bij het eerste klantcontact. We mailen en bellen heel wat af om de wensen van onze opdrachtgevers te bespreken en ze een goed voorstel te kunnen doen. Dit gaat van meedenken in planning, soorten gerechten, tot eventueel extra service als tenten, stoelen en tafels.

Zodra de offerte is uitgebracht en de datum wordt vastgezet gaan we aan de slag met de verdere voorbereidingen. Inkopen doen, een planning maken voor het personeel en een aantal dagen van te voren het inpakken en zorgen dat alles klaar is voor de bijzondere dag.

De dag zelf zijn we altijd volledig gefocust om met ons Fabulous Team een topcatering neer te zetten. We denken aan alle details van aankleding van de trucks, het schoonhouden van de locatie, tot, en dat is onze grootste toegevoegde waarde, sfeer brengen vanuit onze kleurrijke trucks door live te koken en de gasten een geweldige dag te bezorgen.

Na afloop pakken we alles in zodat er voor onze opdrachtgevers en gasten niets achterblijft dan mooie herinneringen. Dat betekent dat we thuis nog even doorgaan om de ‘zooi’ op te ruimen. Afwassen, poetsen en zorgen dat de trucks weer klaar staan voor de volgende catering.

Een vak apart

Catering is echt een vak apart en brengt vele uitdagingen met zich mee, want alles draait om perfecte voorbereiding. Alles wat niet ingepakt is of niet voorbereid, kan voor problemen zorgen op de dag zelf. Ondertussen hebben wij zoveel opdrachten gedraaid, dat we precies weten wat we nodig hebben en dat zorgt ervoor dat het altijd op rolletjes loopt.

Benieuwd naar een aantal van de unieke locaties waar wij zijn voorgereden? Je ziet er hier een aantal.

Liefs
Marleen & Wouter

Enthousiast geworden? Fabulous!

Stuur ons een berichtje met je vragen en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug.
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.