Een bijbel geeft je richting in het leven. Houvast. Het gevoel van zingeving. En dat je op de juiste weg bent. Niet geheel onbelangrijk. Dus waarom zou je niet zelf een bijbel opstellen met alle dingen die belangrijk voor je zijn? Wij dachten: screw it, let’s do it! En we zetten onze waardes op papier. Richting aangeven is namelijk belangrijk. Zeker als je in een truck werkt 😉

Richting een Fabulous Team

We begonnen zeven jaar geleden met ons tweetjes en hadden op dat moment heel helder wat we zo graag wilden neerzetten en veranderen binnen de horeca. Maar dan begin je te groeien. Truck erbij. Personeel erbij. Nog een truck. Nog meer personeel. En voordat we het wisten hadden we een heel Fabulous Team en wagenpark om ons heen verzameld. Ja, dan begint het extra belangrijk te worden dat we onze waardes niet alleen zelf helder hebben, maar dat we die ook weten te communiceren en in alles wat we doen uitdragen. Daarom hebben we ze op papier gezet voor onszelf en ons team, als reminder van waar we voor staan en hoe we dat uitdragen. Neem een kijkje achter de schermen!

De Fabulous Food Truck Waardes:

Als je onderdeel uitmaakt van het Fabulous Team, dan zijn een aantal dingen erg belangrijk. Ten eerste, zorg dat je veters gestrikt zijn (je wilt niet uitglijden en met je neus op de bakplaat terecht komen), zorg dat je haar vast zit (geen haartje pulled pork, por favor), en zorg dat je geniet van de gezelligheid in het team! Wij geloven dat we allemaal optimaal kunnen genieten als we de volgende waardes aanhouden.

– We vinden het belangrijk om onze gasten en elkaar te blijven verrassen! In alles wat we doen zit een klein verrassingseffect. Of het nu gaat om de verrassende gerechten die live worden bereid voor de ogen van de gasten, het beetje extra service, of een complimentje wat we elkaar onderling geven. We blijven elkaar en onze klanten verrassen en zorgen op die manier altijd voor een wow-effect.
Teamwork makes the dream work. Wat we ook doen, we doen het samen en we zorgen ervoor dat we allemaal het gevoel hebben dat we onderdeel zijn van een team en dat zelfs onze opdrachtgevers en leveranciers voelen dat we met ze samenwerken in plaats van voor ze werken. We vallen elkaar niet af maar helpen elkaar altijd verder!
– We leveren kwaliteit en doen hier geen concessies in. Hoe hoog de druk ook is en hoe verleidelijk het kan zijn, we doen geen concessies als het aankomt op de kwaliteit van het eten en de service. Niets wordt meegegeven als het niet meer zo vers of lekker is (meerdere keren opwarmen doen we niet). We leveren altijd de meest verse en verrassende gerechten en leveren dit met al ons enthousiasme.
– Er is ruimte voor gekkigheid (het is zelfs een vereiste!). Wat is het leven zonder gekkigheid? De werkdruk kan soms hoog zijn en daarom vinden we het extra belangrijk dat er ook altijd ruimte is voor een geintje. We leveren niet alleen mooie gerechten, maar vooral een fijne belevenis.
Creativiteit krijgt de ruimte en we handelen vanuit vertrouwen. We vinden het belangrijk dat je binnen ons team de mogelijkheid krijgt om dingen uit te proberen, jezelf te ontwikkelen, dingen te leren en creatief te zijn. We geven elkaar dan ook het vertrouwen om nieuwe dingen uit te proberen en je hele zelf naar het werk te brengen. We vertrouwen erop dat iedereen zelf keuzes kan maken die henzelf, het team en de gasten van de Fabulous Food Truck ten goede komt.
– We handelen vanuit een Groene Drive. In alles wat we doen, houden we rekening met mens en natuur. Dit gaat van afval scheiden, tot streven naar zero-food waste en zuinig rijden met onze trucks. We doen altijd ons uiterste best om de natuur zo min mogelijk te schaden.
– We communiceren open, eerlijk en transparant. Of het nu gaat om het contact onderling of de manier waarop we naar buiten toe treden, we communiceren open, eerlijk en transparant. We houden niks achter voor elkaar. Er mogen fouten gemaakt worden en daarvan kunnen we weer leren!

Deze ‘Food Truck Bijbel’ hebben we niet opgesteld omdat het wel geinig lijkt op papier of omdat het hip is om als bedrijf je waardes te noteren. Nope, wij voeren deze waardes dagelijks door binnen ons team en iedereen is er direct of indirect mee bezig. Zelf pakken we ze er met regelmaat nog eens bij om te checken of ze nog bij ons passen en of wij er nog wel voldoende naar handelen. Een goede reminder voor onszelf en ook om ons team weer te motiveren. Want een Fabulous Team komt niet uit de lucht vallen.

Fabulous groet,
Marleen en Wouter

Enthousiast geworden? Fabulous!

Stuur ons een berichtje met je vragen en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug.
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.