Weer eens een update van onze kant! We krijgen veel vragen hoe het er bij ons eigenlijk voor staat nu dat we het afgelopen jaar weer van hoop naar vrees leefden. Van lockdown naar lockdown. Waar we in het eerste corona-jaar flinke klappen hebben opgevangen, verliep het afgelopen jaar iets meer in balans voor ons, met frisse energie voor de toekomst. Nieuwe teamleden, verdere verduurzaming en gelukkig ook nog de nodige klussen! We nemen je mee.

‘Per ongeluk’ een ideale formule!

Vanaf afgelopen juli was het volle bak voor ons. De tuinfeestjes en buiten-borrels konden weer en op zo’n moment is een foodtruck natuurlijk ideaal. Eigenlijk past onze formule vaak precies daar waar mensen en bedrijven nog mogelijkheden zien om iets te organiseren. Veelal in de openlucht, met mogelijkheden om afstand te houden en bijvoorbeeld om de beurt met kleine groepjes te bestellen bij de koks in de trucks.

Wat we hebben gemerkt is dat mensen echt snakten naar een feestje, maar ook dat bedrijven heel graag iets extra’s wilden doen voor hun personeel. Bij de meeste bedrijven is het natuurlijk een hectische tijd geweest, met extra veel werk, of juist aangepast en thuis-werk. Kortom, mensen hadden wel een fijne borrel verdiend en wij mochten ze hier weer mee in de watten leggen. Voor ons ook echt een feestje om weer onder de mensen te zijn en met ons team op pad te kunnen.

Uiteraard verliep de planning iets anders vanaf afgelopen november. Toch hebben we zelfs in de feestmaand op een creatieve manier nog iets kunnen betekenen voor onze vaste klanten. Door middel van gave drive thru’s deelden we net als vorig jaar hapjes, drankjes en borreltasjes uit. Natuurlijk niet helemaal hoe we ons deze dagen hadden voorgesteld, maar heel blij dat we nog iets konden doen en onze klanten waren ook weer erg enthousiast over wat we konden leveren.

Daarnaast hebben we ook nog een vaste klant voor wie we op doordeweekse dagen de lunch verzorgen. Ook hier zijn de nodige aanpassingen gemaakt, bijvoorbeeld door met een tafelschikking aan grote tafels te werken en het eten vooraf uit te serveren. Fijn dat we op deze manier toch dagelijks met het team lekkere gerechtjes kunnen maken deze winter.

Uitbreiding van het team!

Ondanks de onzekere tijden hebben we besloten het team uit te breiden. We zien dat er veel vraag is naar onze foodtrucks en verwachten dat het weer storm loopt zodra de regelgeving het toelaat. Vorig voorjaar is Kevin begonnen als bedrijfsleider. Kevin brengt jarenlange ervaring in de horeca met zich mee en gaf ons direct nieuwe energie en vertrouwen dat we samen heel veel aan kunnen. En daar is Bryan afgelopen najaar ook nog eens bijgekomen! Hij gaat de rol van Chef-kok vervullen in ons team. En dat betekent, nieuwe verrassende gerechtjes. Zo samen staat er een sterke basis met wie we verantwoordelijkheden kunnen delen. Ondertussen loopt het als een trein en klikt het ook goed met onze andere teamleden.

En, naast de vaste personeelsleden zijn er ook een aantal meiden in de afwas en keuken begonnen. Diede, Ella, Gaby en Nienke doen het super achter de schermen waar ze zich ook al een beetje voorbereiden op het werk in de keuken, door bijvoorbeeld al de mice en place mee te draaien. Voor ons superbelangrijk dat iedereen het reilen en zeilen in de keuken leert en we met z’n allen gezellig en professioneel kunnen werken in ons Fabulous Team!

Plek in ons team!

Gesproken over ons Fabulous Team. We hebben nog ruimte voor nieuwe collega’s die het leuk vinden aankomend voorjaar/zomer bij ons in de trucks aan de slag te gaan en mee willen op klus! Dus, ben of ken jij iemand van(af) een jaar of 17/18 die het leuk vindt om te (leren) koken, graag onder de mensen is en vooral goed kan aanpakken, ouwehoeren en mensen een gezellige dag kan bezorgen? Meld je dan aan! En vergeet niet nog even de teampagina door te lezen, zodat je weet of je enthousiast wordt van je toekomstige collega’s en onze bedrijfsfilosofie.
Zo ja! Mailen kan naar: info@fabulousfoodtruck.nl

Kleine stapjes richting verduurzaming

Ieder jaar proberen we onszelf weer uit te dagen nog een slag te slaan als het op verduurzamen aankomt. Afgelopen jaar betekende dat het isoleren van onze ‘Schoppe’, oftewel de opslag en voorbereidingskeuken. En hebben we 70 zonnepanelen op het dak laten leggen. Daarnaast blijven we er altijd aan werken om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Door echt maatwerk te leveren en op locatie in te springen op de behoefte, hoeven we zelden eten weg te gooien en door de ervaring die we met onze nieuwe vaste medewerkers in huis hebben gehaald, leren we nog bewuster werken en met de seizoenen mee koken. Een leuke uitdaging! En de nieuwste uitdaging die we hebben is het volledig fossiel vrij runnen van de Fabulous Food Truck. De trucks rijden al op 100% biodiesel en deels bakken we op biogas. Maar het percentage gebruik van biogas willen we naar 100% zien te krijgen. Hopelijk kunnen we dit samen met onze leveranciers bewerkstelligen.

Dankjewel 🙂

We zijn super dankbaar dat ons werk voor een groot deel nog heeft kunnen doorgaan het afgelopen jaar. Ondanks het vele schakelen in vorm en inhoud, konden we nog veel klussen draaien, iets wat voor veel van onze collega’s helaas niet gold. We willen iedereen dan ook een hart onder de riem steken en gunnen alle collega’s dit jaar nieuwe mogelijkheden en klanten die weer volop komen genieten van de horeca en events!

Wij kijken ernaar uit om onze klanten dit jaar weer op de nodige verrassende gerechtjes en gezellige knusse borrels te kunnen trakteren. En bedankt voor iedereen die ons niet vergeten is!

Marleen & Wouter
En Fabulous Team

Ps. Er zijn nog een aantal hele gave ontwikkelingen gaande binnen ons bedrijf, maar hier zullen we op een later moment op terugkomen als alles ‘rond’ is;) Oelala, spannend!

Enthousiast geworden? Fabulous!

Stuur ons een berichtje met je vragen en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug.
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.