Op de bank hangen, voetjes bij het haardvuur en warme chocolademelk drinken terwijl we een filmmarathon houden. Is dat hoe onze winters eruit zien? Zouden we heerlijk vinden, maar de realiteit is iets anders. Ondanks dat foodtrucks worden gezien als ‘zomer product’, hebben we in de winter ook volop werk. Benieuwd wat we bij de Fabulous Food Truck uitvreten in de winter? Pak die kop warme chocolademelk erbij en lees er alles over.

Onze vaste opdrachtgever

Wat veel mensen niet weten is dat wij aan Kaemingk Season Decorations een vaste opdrachtgever hebben bij wie we nagenoeg het hele jaar door de catering verzorgen. Voor deze opdrachtgever zijn de wintermaanden juist extra druk met veel internationale klanten die over komen, dus alle mondjes van deze klanten moeten gevoed worden en daar komen wij om de hoek rijden. Voor deze opdrachtgever bereiden we de lunch gerechtjes in de truck, maar we presenteren het binnen in prachtig gedecoreerd buffet zodat de gasten niet door de kou heen hoeven om hun lunch te krijgen. Het leuke is dat we hier ieder seizoen met nieuwe thema’s werken en dus lekker creatief aan de slag kunnen met mooie passende gerechtjes.

Kerstborrels en nieuwjaarsborrels

De weken voor kerst en de eerste weken van het nieuwe jaar zijn een feestje om te werken, want het is bij veel bedrijven feest! In deze periode verzorgen we kerst- en nieuwjaarsborrels door het hele land. Wat zo tof is, is dat onze trucks niet alleen heel goed passen bij een tuinfeest, maar we rijden ze ook zo een magazijn in. Hiermee verzorgen we niet alleen het eten tijdens een borrel, maar ook de aankleding.

Veel kantoorwerk, want; veel aanvragen

Wat mensen zien van ons werk is wat er op locatie gebeurt, maar, alles wat er op locatie gebeurt is natuurlijk vooraf besproken. In november is de tijd dat veel toekomstige bruidsparen en ook bedrijven alvast nadenken over hun aankomende feest in het voorjaar of de zomer. Dat betekent voor ons, veel aanvragen! In de wintermaanden stromen de aanvragen binnen en zijn we extra druk met het uitwerken van offertes en planningen maken. Ondertussen hebben we de meeste zaterdagen aankomend voorjaar alweer gevuld met te gekke klussen!

Evalueren, brainstormen en uitwerken van nieuwe ideeën

In het voorjaar en de zomer is het voor ons altijd een periode van knallen, maar dat kan alleen als je ook weet in welke richting je wil knallen. Daarom nemen we in de wintermaanden wat extra de tijd om weer duidelijk richting te bepalen voor het komende jaar door het afgelopen jaar te evalueren en te brainstormen over nieuwe ideeën. Ieder onderdeel van het bedrijf wordt weer onder de loep genomen. Wat ging er goed of juist niet goed in het offertetraject? Waar liepen we tegenaan op locatie? Welke gerechten waren een hit en welke gerechten kunnen we toevoegen aan ons assortiment? Hoe kunnen we nog iets duurzamer te werk gaan? We bespreken alles, zowel met z’n tweetjes als binnen het team.

Klussen zonder kijkers

De wintermaanden zijn ook ideaal om te klussen. We horen je denken, waarom klussen in de kou? Nou, omdat we er in de zomer niet aan toe komen, haha. Dus we grijpen de kans aan om bijvoorbeeld de trucks een opknapbeurt te geven, maar deze winter werken we ook aan de bedrijfshal. Het kan binnen soms best koud zijn, dus hebben we besloten alle pannen van het dak te halen en de boel eens goed te isoleren zodat we er later deze winter warmpjes bij zitten.

Waar is dat feestje?

Tot slot maken we ook tijd om samen met ons team zelf te genieten van een mooi feestje! Vorige maand zijn we gezellig op personeelsuitje geweest en verder heeft ons personeel wat meer vrij dan gebruikelijk. Zelf blokken we de week tussen kerst en oud en nieuw altijd zodat we toch nog ergens dat momentje kunnen vinden voor een haardvuurtje, warme chocolademelk en een goeie film!

Fabulous groet,

Marleen & Wouter

& team 🙂

Enthousiast geworden? Fabulous!

Stuur ons een berichtje met je vragen en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug.
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.